Handtassen op maat

Lees meer

Boeken op maat

Lees meer

Een plaats op het web?

Lees meer

Wij houden van vakwerk...

Lees meer

Code is mijn tweede taal

Lees meer

In deze schoenen wil je wel staan

Lees meer

Weg van het web

Het web is mijn dagelijkse brood

Ja, ik ben helemaal weg van het web. Sinds 1997 baan ik er mijn sporen. Data en informatie toegankelijk maken voor iedereen, dat is mijn passie. Sindsdien bouwde ik tientallen websites voor kleine zelfstandigen, grote bedrijven, de Vlaamse Overheid, grote organisaties, gemeentes...   

Wat je als gewone gebruiker vaak niet ziet, is wat er op de achtergrond van zo'n website of webapp allemaal gebeurt. Het was en is nog steeds een verrijkende en ver-rijkende ervaring. Data structureren in relationele databanken, JSON- en XML-bestanden, gegevens verwerken en doorzoekbaar maken... het zijn de ingrediënten in mijn dagelijkse gerecht. Mijn ogen blinken nog steeds als ik met code een computer of stuk software net dat kan laten doen wat ik in gedachten heb. Net dat laten doen wat het werk voor zowel mij als de klant weer een pak eenvoudiger maakt. 

Voorbeelden van ons online werk

Geen grootkeuken, maar fijne gerechten op maat  

De dingen die ik bouw op het web, zijn geen "grootkeukengerechten" zoals WordPress of Drupal. Niet dat ik daar iets tegen heb. Alleen zijn ze niet aan mij besteed. Ik ken ze en kan ze bereiden. Ik leer ze zelfs door mijn studenten te bereiden. Maar ik knutsel liever aan die recepten en bereidingen die een klant meer bieden dan wat de standaard doet. Het mag wat meer afsmaken en nazinderen op de tong.  Soms is dat ook nodig om net dat te geven wat niet in de standaard (web)kookboeken staat.  

Moleculair koken... programmeren voor het web met Crowl

Ik bouw, kleine blokjes herbruikbare code, zoals je met een legodoos meerdere zaken kan bouwen. Zo kan je met de kleine CROWL-blokjes steeds nieuwe webtoepassingen bouwen. Een online tekstverwerker, een online fotobewerkingsprogramma, een app met wandelroutes, een programma met ingebouwde tekstherkenning over vertaling... Het kan allemaal. 

Een website die je zelf kan beheren?    Wat kan?

Crowl is een bruggenbouwer

Crowl, de naam van mijn "online geesteskind" is gericht op snel online informatie publiceren en doorzoekbaar maken. Zodat je snel dingen kan vinden. Maar of je die informatie nu publiceert als een website, digitaal magazine, een wandelroute, een digitaal schoolboek of gewoon een boek op papier... Dat maakt allemaal niet zoveel uit. Een boek of een website? Enkel het medium verschilt. 

Om je een idee te geven...

Deze site, deze pagina, deze tekst... is online samengesteld in Crowl Editor. Een online tekstverwerker die zowel publiceert op internet als naar een boek, schoolboek of magazine. Online of op papier... 

Lees meer

Oplossingen voor webdesign

Wat zeggen onze klanten & vrienden?

Jacques D en Anne D.

Liesbeth en Kris zijn innovatief in hun creaties en prettig-empathisch-volhoudend in de aanpak van hun projecten. Ze verstaan de kunst om op maat en met een vakkundig meesterschap, enthousiast kennis over te dragen.

David T.

Een overvloed aan kennis, die met passie en een ongebreidelde liefde voor het vak samengebracht wordt tot een kwalitatief product, om daarna nog eens extra overgoten te worden met een warme "Limburgse" gezelligheid. En dat laatste is iets waar ik als geboren en getogen Limburger toch recht-van-oordeel over heb, me dunkt ?

Voila, ik kan Liesbeth en Kris van Books&Bags niet op een andere manier omschrijven.

Als je de kans hebt, en je bent op zoek naar een product dat in hun expertise past, neem dan zeker eens de tijd om met een van hen (of allebei) een babbeltje te slaan. Ik garandeer u dat alles, wat hierboven beschreven staat, duidelijk zal worden.

Zo gaat dat nu eenmaal bij mensen die doordrongen zijn van datgene wat ze graag doen.

Ed S.

Toen we nog onderwijscollega's waren viel Liesbeth meteen op door haar enorme betrokkenheid bij het welzijn van de leerlingen. Verder was ze een uitmuntende lerares. Later bleek ook nog een ander talent op de voorgrond te komen binnen het domein van de handvaardigheid met het materiaal leder.

Kris was en is zo'n talentrijk man dat hij eigenlijk van alle markten thuis is. Hij is niet alleen de taalkundige en historicus maar eveneens een begenadigd muzikaal man en een computerwizard met daarnaast een meer dan gemiddelde in interesse voor stripverhalen. En last but not least ook meer dan een gemiddelde doe-het-zelver qua renovatiewerken. Beiden gaan ze steeds met volle overgave en passie ervoor om hun doelen te bereiken.

Lisa S.
Liesbeth was mijn (zeer gepassioneerde) leerkracht in het tweede middelbaar. We hadden meteen een klik en zijn steeds contact blijven houden. Tijdens mijn studies Journalistiek startte ze met haar prachtige Uit De Naad en interviewde ik haar hierover. Ze maakte ook een stijlvolle armband en sleutelhanger voor me, op maat gemaakt en met de grootste zorg. Liesbeth is super in alles wat ze doet en doet het vooral met 200% volle goesting. Bovendien is ze ook gewoon een enorm sociale en vlotte dame waarbij je je meteen op je gemak voelt.
Ivan M.
Ik ken Kris en Liesbeth nu ongeveer 17 jaar. Ik ontmoette Kris de eerste keer in de avondschool. Hij gaf er toen les in Adobe Flash. We bleven contact houden en in al die jaren heb Ik Kris, maar ook Liesbeth enorm zien groeien in hetgeen waar ze zo goed in zijn. Beiden zijn zo gepassioneerd en vol overgave met hun vak bezig. We zouden zeggen: “Dat het niet normaal is.” Het is een streling voor het oog om hen bezig te zien. Ze leveren dan ook prachtig werk. Het zijn niet alleen buitengewoon getalenteerde vakmensen, maar ook geweldig warme mensen.
Marc D.
In 2010 heb ik Kris leren kennen als webontwikkelaar voor mijn website. Deze werd door hem volledig op maat geprogrammeerd en was toen al zeer innovatief. Door zijn enorme ervaring, talent en passie voor het vak creëerde hij dan ook een meesterwerk voor ons bedrijf. Ook weten we zijn perfecte service en updates van het programma te waarderen.
Contacteer ons Bel me op 0497 94 40 81 Boeken kopen
Afrekenen